Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2009

Οι λόγοι για τους οποίους ο Καραμανλής προκήρυξε πρόωρες εκλογές.


1. Έχει στα χέρια του δημοσκοπήσεις που δείχνουν την διαφορά 2-3% (ξεχάστε τα μπομπολογκάλοπ), άρα στα όρια του στατιστικού λάθους, άρα παλεύεται, άρα η αυτοδυναμία είναι αμφισβητούμενη. Και να βγει πρώτο το ΠΑΣΟΚ χωρίς αυτοδυναμία, πάλι θα το παλέψει στην επαναληπτική εκλογή, με λιγότερες πιθανότητες βέβαια. Και σε τελική ανάλυση θα χάσει αξιοπρεπώς.

2. Δεν σκοπεύει να καθαρίσει αυτός τον δρόμο για να κάνει βόλτα ο Γιώργος. Εδώ ανατρέπει την πάγια στάση της Δεξιάς να βγάζει τα κάστανα από τη φωτιά, γινόμενη αντιπαθής.

3. Βάζει τους ψηφοφόρους ενώπιον των ευθυνών τους σχετικά με την πασίδηλη μειωμένη ικανότητα του Γιώργου και την ανευθυνότητα του κόμματός του. Μοιάζει να λέει «Αυτός πιστεύετε ότι θα σάς σώσει ; Ωραία, πάρτε τον».

4. Σκοπεύει να «εκβιάσει» πάλι τους ψηφοφόρους. Τού έπιασε μια φορά, το 2007, με το «με τα άκρα δεν συνεργάζομαι, δώστε μου εντολή».

5. Έχει στοιχεία για άμεσες μελλοντικές εξελίξεις, σε σκάνδαλα ή άλλα, που θα τον ευνοήσουν.

6. Μην παραβλέπεται η εύλογη για τον Καρ. άρνηση να κυβερνήσει για ένα πολύ δύσκολο 6μηνο έχοντας στο τέλος του σίγουρο το να κριθεί σε εκλογές που ρητά δήλωσε το ΠΑΣΟΚ πως θα προκαλέσει.

7. Δείχνει υπευθυνότητα, θάρρος και πολιτική τόλμη, που βέβαια δεν θα του αναγνωρίσει μια μερίδα των εδώ σχολιαστών, για τους γνωστούς εσωτερικούς τους λόγους.

8. Ενδεχομένως έχει και δυσμενή γι' αυτόν γκάλοπ. Τότε, με τις πρόωρες εκλογές, επιδιώκει να μειώσει το εύρος της ήττας. Αλλά και πάλι αποδεικνύεται υπεύθυνος, δίνοντας στον λαό αυτό που θέλει, χωρίς να κατσικωθεί στην καρέκλα του πρωθυπουργού.

Τα συμπαθή πράσινα αδέλφια μας εδώ μην βιαστούν να χαρούν. Μένει να δούμε αν η παμπάλαιη πολιτική βεβαιότητα, ότι κανένας πρωθυπουργός δεν κάνει εκλογές που είναι σίγουρος πως θα χάσει, θα διαψευσθεί στην Ελλάδα. Κι ο Καρ. διαβάζει Ανδρέα. Και είναι μακράν ο ευφυέστερος όλων των σημερινών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου