Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2009

Κορυφαίες επιδόσεις από έναν πολλά υποσχόμενο πρωθυπουργό.




Δημοσιεύθηκε από olympiada στο Νοεμβρίου 12, 2009
Η Ελλάς υπό Κατοχή... Το ρεκόρ δανεισμού όλων των εποχών που θα καταρρίψουμε σε λίγες εβδομάδες είναι το πρώτο δύσκολο crash test του νέου πρωθυπουργού. Είμαστε σίγουροι ότι οι ισχυρές διεθνείς του σχέσεις σε συνδυασμό με την ύπαρξη στιβαρής διοίκησης στο εσωτερικό θα κάνουν θαύματα.
Άλλωστε, η πυγμή που θα επιδείξει ο υπ. ΠΡΟΠΟ σε όλους αυτούς που θα επιχειρήσουν (και φέτος) να κάνουν την Ελλάδα "αδύναμο κράτος" με σκοπό να εκτινάξουν το κόστος δανεισμού της χώρας θα μείνει στην ιστορία.
65 δις οι ανάγκες της χώρας. Η απορρόφηση των κρατικών ομολόγων που θα εκδοθούν είναι το κλειδί της επιτυχίας. Θεωρούμε δε απίθανο ο τ. πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής ή ο αντικαταστάτης του να κάνουν βακάνς στο εξωτερικό λέγοντας πόσο μπ**λο είναι αυτή η χώρα. Όπως έκανε ο ΓΑΠ πέρυσι τον Δεκέμβριο, στη διάρκεια διαπραγμάτευσης των κρατικών ομολόγων των οποίων οι αποδόσεις έμειναν στην ιστορία ως "too Lucrative" (bloomberg).
Θα παρακολουθήσουμε τη διαπραγμάτευση βήμα προς βήμα. Το κόστος δανεισμού σε ένα τέτοιο κολοσσιαίο ποσό (έστω και σε δόσεις) είναι ο κύριος και μοναδικός παράγοντας της υποτιθέμενης προσπάθειας για μείωση του δημοσιονομικού ελλείματος.
Απουσία "εσωτερικών εχθρών", η όλη διαδικασία έγκειται στα χέρια των ειδικών της νέας κυβέρνησης. Που τώρα ψελλίζουν στην ΕΕ " Καλέ εμείς δεν ξέραμε τι κατάσταση παραλαμβάναμε, λυπηθείτε μας".
Εμάς ποιός θα μας λυπηθεί;
Η φωτό από τον De frejus.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου