Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010

Aντ.Σαμαράς: «Υπάρχει διέξοδος με το σχέδιο της ΝΔ»

Aντ.Σαμαράς: «Υπάρχει διέξοδος με το σχέδιο της ΝΔ»

«Εμείς επιβάλαμε το αληθινό δίλημμα αυτών των εκλογών: την αντιπαράθεση ανάμεσα στην πολιτική του ΠΑΣΟΚ, την πολιτική των αδιεξόδων και της απελπισίας από τη μια πλευρά, και την προοπτική της ανάκαμψης και την ανάπτυξης, την προοπτική της ελπίδας που προσφέρουμε εμείς από την άλλη», υπογράμμισε σήμερα από τον Βόλο ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς, στο πλαίσιο της τριήμερης περιοδείας που ξεκίνησε στην Θεσσαλία.

«Το βράδυ των εκλογών, η κυβέρνηση θα πρέπει να νιώσει«ζεματισμένη». Όχι ευχαριστημένη. Ούτε καν ανακουφισμένη. Στείλτε τους το μήνυμά σας. Καθαρό και ντόμπρο. Χτυπήστε στόχο!» υπογράμμισε με έμφαση. «Υπάρχει διαφορετική Προοπτική. Υπάρχει διέξοδος, με το σχέδιο της Νέας Δημοκρατίας».

Μιλώντας στην ανοιχτή εκδήλωση παρουσία πλήθους κόσμου, ο πρόεδρος της ΝΔ ανέβασε περαιτέρω το θερμόμετρο της προεκλογικής αντιπαράθεσης, ασκώντας σκληρή κριτική στην κυβέρνηση και τόνισε ότι η πολιτική του ΠΑΣΟΚ έχει χρεοκοπήσει και έχει χάσει την στήριξη του λαού γι’ αυτό και κάνει τρία πράγματα: εξαπάτηση, απόκρυψη, εκφοβισμό. Ο πρόεδρος της ΝΔ υποστήριξε ότι έρχονται νέα μέτρατα όποια θα εφαρμοστούν από την επομένη των εκλογών και τα οποία έχει υπογράψει η κυβέρνηση ήδη από τον Μάιο, σχολιάζοντας: «και οι χθεσινές διαβεβαιώσεις του κ. Παπανδρέου ότι -τάχα- δεν θα ληφθούν νέα μέτρα σε βάρος μισθωτών και συνταξιούχων, έχουν ακριβώς την ίδια αξία με την προεκλογική του δήλωση ότι «λεφτά υπάρχουν». «Ως εδώ», μας είπε χθες, για τα σκληρά μέτρα ο κ. Παπανδρέου.

Το «ως εδώ» να το πείτε στην κυβέρνησή σας κύριε Παπανδρέου, του απαντάμε εμείς, από το Βόλο σήμερα».

Μάλιστα, ο Α. Σαμαράς, απηύθυνε προειδοποίηση προς τους πολίτες σχετικά με τα επερχόμενα μέτρα αναφέροντας ότι μεταξύ άλλων αναμένεται, άνοδος στις τιμές θέρμανσης, νέα άνοδος στο ΦΠΑ, νέα άνοδος στα τιμολόγια της ΔΕΗ και στις αντικειμενικές αξίες.«Αυτά ξέρουμε ότι έρχονται και πολύ πιθανόν να υπάρξουν και άλλα» είπε χαρακτηριστικά.

Ο πρόεδρος της ΝΔ «επιτέθηκε» για μία ακόμη φορά στον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου σχετικά με τις επιλογές του και την υπογραφή του Μνημονίου, ενώ, όπως είπε, χώρες όπως η Πορτογαλία και η Ιρλανδία που έχουν ανάλογα οικονομικά προβλήματα βγήκαν στις αγορές και δανείστηκαν με υψηλά επιτόκια. Αυτό, δηλαδή, που δεν έκανε η δική μας κυβέρνηση, παρατήρησε. Που μπορούσε να δανειστεί από τον Ιανουάριο πολύ φθηνότερα.

Και, δυστυχώς, υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΝΔ, η Ελλάδα έτυχε να έχει κυβέρνηση, που διέσυρε τη χώρα και την Οικονομία της στο εξωτερικό. Πότε ως «διεφθαρμένη», πότε ως Ναυάγιο. Πότε ως «Τιτανικό»… Οι Πρωθυπουργοί είναι για να κυβερνούν τις χώρες τους… Για να υπερασπίζονται τις χώρες τους. Για να διαφημίζουν τις χώρες τους. Όχι για να τις διασύρουν, παρατήρησε.

Αν μπορεί κανείς, ανέφερε ο Α. Σαμαράς, να συνοψίσει αυτή τη σύντομη διαδρομή του ΠΑΣΟΚ, από το ζενίθ της θριαμβευτικής του νίκης τον περασμένο Οκτώβριο, ως το σημερινό του πανικό, αρκούν τρείς φράσεις:«τα λεφτά υπάρχουν», το «είμαστε διεφθαρμένη χώρα» και το «μαζί τα φάγαμε».

Τι να υποθέσει κανείς για μια κυβέρνηση που ο Πρωθυπουργός της διακηρύσσει στους ξένους ότι ηγείται μιας «διεφθαρμένης χώρας», και ο Αντιπρόεδρός της διακηρύσσει στο εσωτερικό «μαζί τα φάγαμε»; Ε, λοιπόν, η Ελλάδα δεν είναι διεφθαρμένη χώρα.

Ο Ελληνικός λαός, επεσήμανε ο πρόεδρος της ΝΔ έχει κάθε λόγο να γυρίζει την πλάτη στο ΠΑΣΟΚ. Κι αυτό το ομολογούν, πια, οι πάντες. Σας λέω, λοιπόν, σήμερα, ότι έχετε κάθε δικαίωμα να είστε οργισμένοι. Αλλά δεν πρέπει να νιώσετε απελπισμένοι. Υπάρχει διαφορετική προοπτική. Υπάρχει διέξοδος. Με διαφορετική πολιτική. Που τονώνει την αγορά, δεν την «στεγνώνει». Που επιτρέπει να λειτουργήσουν τα μέτρα, να μειωθούν τα ελλείμματα, να βγούμε σύντομα από τη μεγάλη πίεση, να απαλλαγούμε από τους όρους τους Μνημονίου, τόνισε ο Α. Σαμαράς. Με το Σχέδιο της Νέας Δημοκρατίας. Δεν αρνιόμαστε τις μεγάλες διαρθρωτικές αλλαγές. Μόνο που τέτοιες αλλαγές δεν γίνονται… Δεν αρνιόμαστε τις περικοπές της δημόσιας σπατάλης. Μόνο που δεν ήταν περικοπή «σπατάλης» το πετσόκομμα των συντάξεων των 800 ευρώ. Δεν αρνιόμαστε ότι θα υπάρξουν θυσίες. Λέμε απλά, ότι οι θυσίες πρέπει να πιάσουν τόπο. Να υπάρξει, άμεσα, τόνωση της αγοράς.

Ώστε να παραχθεί εισόδημα για τους εργαζόμενους, τζίροι για τις επιχειρήσεις, κέρδη για τους επιχειρηματίες, θέσεις εργασίας για τους άνεργους.

Και να βρει το κράτος να φορολογήσει. Αυτό ουσιαστικά λέει το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας, υπογράμμισε. Κι αν γίνει αυτό, τότε θα πιάσουν τόπο και τα μέτρα που έχουν παρθεί. Γιατί σήμερα οι μισές θυσίες πάνε στράφι…

Ποιοι μας κατηγορούν για «ανέφικτους στόχους» αναρωτήθηκε, υπερασπιζόμενος της προτάσεις του κόμματος του. Αυτοί που έπεσαν έξω σε όλους τους δικούς τους υπολογισμούς. Αυτοί που έσπασαν όλα τα ρεκόρ και μπήκαν στο διεθνές βιβλίο Γκίνες της οικονομικής αναποτελεσματικότητας, αυτοί μιλάνε για «ανέφικτους στόχους». Μας πολεμάνε, λοιπόν, διαστρεβλώνοντας αυτά που λέμε. Τους απαντάμε αποκαλύπτοντας τα δικά τους σφάλματα και τις δικές τους αποτυχίες. Μας πολεμάνε διασπείροντας το Φόβο και την Ανασφάλεια. Τους απαντάμε προσφέροντας Ελπίδα και Προοπτική, τόνισε με έμφαση ο πρόεδρος της ΝΔ.

Η Νέα Δημοκρατία βγήκε από μια ιστορική ήττα, ανέφερε σε άλλο σημείο της ομιλίας του κι από μια βασανιστική πορεία ανανέωσης. Και βγήκε ισχυρότερη, καλύτερη, πιο αποφασιστική απέναντι στους αντιπάλους της, πιο ειλικρινής απέναντι στον εαυτό της, πιο κοντά στους ανθρώπους της, ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ. Αυτή την αναγέννηση της Νέας Δημοκρατίας στηρίξτε την. Στηρίξτε τους υποψηφίους της. Στηρίξτε το μήνυμα της Ελπίδας που φέρνουν παντού.

Θα αλλάξουμε τα πάντα, δεσμεύθηκε ο Α. Σαμαράς. Αλλά θα τα αλλάξουμε επειδή απέτυχε το μοντέλο του παρελθόντος και επειδή το χρωστάμε στα παιδιά μας. Όχι από φόβο ή από πίεση ή από καταναγκασμό γιατί δεν μπορούμε να κάνουμε αλλιώς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου