Δευτέρα 20 Ιουλίου 2009

Ξέρετε πόσο κόστισε η προεκλογική εκστρατεία του Πασόκ το 2000;


«Μόνο» δεκατέσσερα(14) δισεκατομμύρια δραχμές! Δεν μπορούν με τίποτα να τα καλύψουν! Άσε τις διαφημίσεις που έπαιζαν ολημερίς στα κανάλια για τις οποίες λέγονται επίσης πολλά αν και πρέπει να πληρώθηκαν με «αλλότριες» μεθόδους! Άραγε το 2000 έκοψαν 14 δις σε κουπόνια; Με τίποτα!
Έχει πάντως και αυτό τη σημασία του γιατί συζητείται έντονα ότι η προεκλογική εκστρατεία του Πασόκ, χρηματοδοτήθηκε το 2000 από τη Siemens και επ’ αυτού επιλήφθηκε προσωπικά ο κ. Χριστοφοράκος. Ακόμα και στη “νοθεία του 2000” έφτασε η χάρη του. Άρχισαν να βγαίνουν στη φόρα τα στοιχεία για το μεγάλο πάρτι με τις μίζες της Siemens, την περίοδο από το 1997 ως το 2001. Ήδη ο Χριστοφοράκος παρέδωσε έγγραφα χειρόγραφα και ηλεκτρονικά που αφορούσαν 25 περίπου εκατομμύρια ευρώ, και αφορούσαν την περίοδο 97'-99'. Έπεται η συνέχεια. Εμπλέκονται 35 πρόσωπα στους οποίους διοχετεύτηκε το παραπάνω ποσό ως μίζα. Όλοι τους πρώην υπουργοί, υφυπουργοί και κρατικοί αξιωματούχοι εκείνης της εποχής. Φημολογείται ότι ο Χριστοφοράκος «δίνει» και μια μίζα 24 εκατομμυρίων ευρώ που αφορά αποκλειστικά τις εκλογές του 2000. Τα μισά δηλαδή από το ποσό που δαπάνησε το Πασόκ για τις προεκλογικές του δαπάνες.
Η SIEMENS ουσιαστικά ανέλαβε τη χρηματοδότηση των μετακινήσεων των ψηφοφόρων του Πασόκ, από το εξωτερικό προς τις κάλπες. Ήταν οι εκλογές που το Πασόκ κέρδισε με 70.000 ψήφους διαφορά ….. «έπρεπε» όμως να κερδίσει πάση θυσία. Υπάρχουν στοιχεία για εκτεταμένη νοθεία και αλλοίωση της λαϊκής βούλησης από τους παλιννοστούντες. Εκείνη την εποχή «πληρώθηκαν» πλήθος αξιωματούχων σε Ουκρανία, Γεωργία, Ρωσία, Ουγγαρία και άλλα ανατολικά κράτη, οι οποίοι εξέδιδαν σωρεία πιστοποιητικών εγγράφων σε πολίτες τους προκειμένου να ψηφίσουν στην Ελλάδα. Ο Χριστοφοράκος «τους έχει γραμμένους σε δισκέτες»! Όπως και όλους αυτούς που ήρθαν αυθημερόν και ψήφισαν, ενώ υπάρχει και χειρόγραφο σημείωμα με «το τελικό οικονομικό κόστος αυτής της προεκλογικής κινητοποίησης, το οποίο ξεπέρασε τα 24 εκατομμύρια ευρώ». Προβλέπεται πραγματικό πολιτικό τσουνάμι .

Τελικό συμπέρασμα:Βρέθηκαν τα 8 δις της προεκλογικής εκστρατείας του Πασόκ ή τα 8 δις του Χριστοφοράκου αποτελούν επιπλέον «ανώνυμη» προσφορά;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου